Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, az egész tojásokat az édesítőszerekkel habosra keverjük, majd jöhet az olívaolaj a reszelt alma, amit nagy lyukú reszelőn lereszeltünk. A darált mákot a lisztkeveréket, az őrőlt fahéjat és a sütőport elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A reszelt citrom héjával és levével ízesítjük. Sütőpapírral bélelt kivehető aljú 22 cm-es piteformába kanalazzuk a tésztát és a kimagozott meggydarabokkal kidíszítjük a tetejét. 180 C fokos sütőben 20-22 percig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg darált mák
-5 dkg Zellei Tündi Paleo csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 teáskanál sütőpor
-8 dkg Tündi Free Eritrit
-1 dkg négyszeres édesítő
-fél citrom reszelt héja és leve
-2 db alma lereszelve
-2 tojás
-csipet só
-0,5 dl olívaolaj
-1 marék magozott meggy (lehet fagyasztott is)
-fél teáskanál őrőlt fahéj