Gluténmentes málnás-citromos kuglóf Zelleitündi módra

Gluténmentes kuglóf egyszerűen egy kis málnával és citrommal.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A vajas keverékhez adjuk a joghurttal a citrom reszelt héjával és levével együtt és jó habosra kikeverjük. Kivajazott kisebb kuglóf formába kanalazzuk, úgy hogy közben a fagyasztott málna szemeket szépen rétegezve beletesszük, hogy mindenhova jusson. 180 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kihűlt a formából kiborítjuk és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék. Itt vásárolható meg

-2 teáskanál sütőpor

-5 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-10 dkg puha vaj/kókuszolaj

-2 tojás

-2 dl joghurt/kókusz joghurt

-csipet só

-vaníliaőrlemény

-fél citrom reszelt héja és leve

-10-15 dkg fagyasztott málna

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.