Gluténmentes kuglóf egyszerűen egy kis málnával és citrommal.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A vajas keverékhez adjuk a joghurttal a citrom reszelt héjával és levével együtt és jó habosra kikeverjük. Kivajazott kisebb kuglóf formába kanalazzuk, úgy hogy közben a fagyasztott málna szemeket szépen rétegezve beletesszük, hogy mindenhova jusson. 180 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kihűlt a formából kiborítjuk és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék. Itt vásárolható meg
-2 teáskanál sütőpor
-5 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-10 dkg puha vaj/kókuszolaj
-2 tojás
-2 dl joghurt/kókusz joghurt
-csipet só
-vaníliaőrlemény
-fél citrom reszelt héja és leve
-10-15 dkg fagyasztott málna