Gluténmentes meggyes pite Zelleitündi módra

Hagyományos recept alapján készült meggyes pite gluténmentesen, cukor nélkül.

Elkészítés módja

A tésztához a lisztkeveréket az édesítőkkel a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, amivel elmorzsoljuk. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük és a tésztához adjuk és összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet vagy vízet, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 20 percet pihentetjük a hűtőben. Közben a meggyet kimagozzuk és összekeverjük az édesítőkkel és az őrőlt fahéjjal.A tésztát két részre osztjuk és kerek formára kinyújtjuk, úgy hogy egy 18 cm-es kerek tortaformába beleférjen, amit sütőpapírral kibéleltünk. A tortaformába helyezzük a tésztát, majd rátesszük a meggy tölteléket, végül a tészta másik részét is kinyújtjuk. Tetszőleges mintával kiszúrjuk néhány helyen a tésztát, és azt is belehelyezzük a tortaformába a meggy töltelékre helyezve. Kicsit elegyengetjük a tésztát. 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

az omlós tésztához

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-7 dkg kókuszolaj
-3 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-2 tojás sárgája
-csipet só
-1 csapott teáskanál sütőpor
-késhegynyi szódabikarbóna
-1 evőkanál tejföl
-tej vagy víz ha szükséges

 a töltelékhez

-30 dkg magozott meggy-
3 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál őrőlt fahéj 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.