Hagyományos recept alapján készült meggyes pite gluténmentesen, cukor nélkül.
Elkészítés módja A tésztához a lisztkeveréket az édesítőkkel a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, amivel elmorzsoljuk. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük és a tésztához adjuk és összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet vagy vízet, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 20 percet pihentetjük a hűtőben. Közben a meggyet kimagozzuk és összekeverjük az édesítőkkel és az őrőlt fahéjjal.A tésztát két részre osztjuk és kerek formára kinyújtjuk, úgy hogy egy 18 cm-es kerek tortaformába beleférjen, amit sütőpapírral kibéleltünk. A tortaformába helyezzük a tésztát, majd rátesszük a meggy tölteléket, végül a tészta másik részét is kinyújtjuk. Tetszőleges mintával kiszúrjuk néhány helyen a tésztát, és azt is belehelyezzük a tortaformába a meggy töltelékre helyezve. Kicsit elegyengetjük a tésztát. 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók az omlós tésztához -15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék -7 dkg kókuszolaj -3 dkg eritrit -1 evőkanál 1:4 édesítő -2 tojás sárgája -csipet só -1 csapott teáskanál sütőpor -késhegynyi szódabikarbóna -1 evőkanál tejföl -tej vagy víz ha szükséges a töltelékhez -30 dkg magozott meggy- 3 dkg eritrit -1 evőkanál 1:4 édesítő -1 teáskanál őrőlt fahéj |