Gluténmentes pizza élesztő nélkül Zelleitündi módra

Élesztő nélküli mennyei finom gluténmentes pizza sonkával és tüzes pepperoni paprikával.

Elkészítés módjaA lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szódabikarbónát és a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olívaolajjal és az almaecettel  elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva 10 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. A pizza tésztát enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk szép vékonyra, kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, ízlés szerint tehetünk rá sonkát, koktél paradicsomot reszelt mozarellát és pepperoni paprikát. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-1 teáskanál szódabikarbóna

-15 g almaecet

– fél teáskanál himalája só

-2 evőkanál olívaolaj

-220 g langyos víz 

a paradicsomszószhoz

-3 dl passatta

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 kis csokor friss bazsalikom

a feltéthez

-mozzarella reszelve

-friss bazsalikomlevél

-sonka

-pepperoni paprika

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.