Élesztő nélküli mennyei finom gluténmentes pizza sonkával és tüzes pepperoni paprikával.
Elkészítés módjaA lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szódabikarbónát és a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olívaolajjal és az almaecettel elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva 10 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. A pizza tésztát enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk szép vékonyra, kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, ízlés szerint tehetünk rá sonkát, koktél paradicsomot reszelt mozarellát és pepperoni paprikát. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-1 teáskanál szódabikarbóna
-15 g almaecet
– fél teáskanál himalája só
-2 evőkanál olívaolaj
-220 g langyos víz
a paradicsomszószhoz
-3 dl passatta
-só, bors
-2 evőkanál olívaolaj
-1 kis csokor friss bazsalikom
a feltéthez
-mozzarella reszelve
-friss bazsalikomlevél
-sonka
-pepperoni paprika