Egyszerű kevert cseresznyés lepény gluténmentesen, cukor nélkül.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a tejfölt. Ízesítjük a citrom levével és a vanília kivonattal. A lisztkeveréket a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és jól kikeverjük. 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát és megszórjuk a kimagozott cseresznyével. Enyhén lenyomkodjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e a tészta. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-5 dkg kókuszolaj
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csipet só
-2 tojás
-1,2 dl tejföl
-1 evőkanál citrom leve
-1 kávéskanál vaníliakivonat
-30 dkg magozott cseresznye