Gluténmentes cseresznyés lepény Zelleitündi módra

   

Egyszerű kevert cseresznyés lepény gluténmentesen, cukor nélkül.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a tejfölt. Ízesítjük a citrom levével és a vanília kivonattal. A lisztkeveréket a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és jól kikeverjük. 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát és megszórjuk a kimagozott cseresznyével. Enyhén lenyomkodjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e a tészta. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-5 dkg kókuszolaj

-5 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet só

-2 tojás

-1,2 dl tejföl 

-1 evőkanál citrom leve

-1 kávéskanál vaníliakivonat

-30 dkg magozott cseresznye

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük