Csodás ropogós és ízes bagettek készültek gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk a lisztkeverékben az élesztőt majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A tojásokat a langyos vizzel az olajjal elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. A megkelt tésztát négyfelé osztjuk, majd hosszúkásra sodorjuk, enyhén lisztezett felületen. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A bagettek tetejét megkenjük paszírozott paradicsommal és megszórjuk durva szemű himalája sóval és köménymaggal. 10 percig pihentetjük, majd bevágjuk több helyen a bagetteket. 210 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk. Ugyanebből a mennyiségből, lehet két nagyobb bagettet is készíteni, de én most ilyen kis csinosakat készítettem, amik ropogósak és ízesek.
Bevásárlólista/hozzávalók:
-200g Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék
-1,5 dkg friss gluténmentes élesztő
-2 tojás (110g)
-1 teáskanál himalája só
-2 evőkanál olívaolaj
-190 ml langyos víz
a tetjére a kenéshez paszírozott paradicsom
a szóráshoz
-durva szemű himalája só
-egész köménymag