Egy kis egészséges ropogtatnivaló a teljes kiőrlésű lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, megkenjük egy felvert tojással, és rudakat vágunk belőle. Megszórjuk tetszőlegesen kétféle szezámmaggal és köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranybarnéra sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék
-12,5 dkg vaj
-1 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál só
-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta
a tetetére
-1 tojás
-szezámmag,fekete szezámmag köménymag