Köményes-szezámos rudak Zelleitündi módra

   

Egy kis egészséges ropogtatnivaló a teljes kiőrlésű lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, megkenjük egy felvert tojással, és rudakat vágunk belőle. Megszórjuk tetszőlegesen kétféle szezámmaggal és köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranybarnéra sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék 

-12,5 dkg vaj

-1 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál só

-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta

a tetetére 

-1 tojás

-szezámmag,fekete szezámmag köménymag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük