Szilvás galette is készült gluténmentesen egy kis cukormentes szilvalekvárral lett megbolondítva.
Elkészítés módja
Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, az édesítőkkel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vizet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd megkenjük cukormentes szilvalekvárral rátesszük a szilva szeleteket, úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, megszórjuk a négyszeres édesítővel, egy kis őrőlt fahéjjal, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-15 dkg hideg vaj/bio margarin
-1 tojás
-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
-2,5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál négyszeres édesítő
a feltéthez
-kb 10 db szilva
-cukormentes szilvalekvár
-2,5 dkg négyszeres édesítő
-őrőlt fahéj