Gluténmentes szilvás galette Zelleitündi módra

   

Szilvás galette is készült gluténmentesen egy kis cukormentes szilvalekvárral lett megbolondítva.

Elkészítés módja

Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, az édesítőkkel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vízet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra mindkettőt. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd megkenjük cukormentes szilvalekvárral rátesszük a szilva szeleteket, úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, megszórjuk a négyszeres édesítővel, egy kis őrőlt fahéjjal, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék

-15 dkg  hideg vaj/bio margarin

-1 tojás

-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges

-csipet só

-fél citrom reszelt héja

-2,5 dkg Eritrit

-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő

a feltéthez

-kb 10 db szilva

-cukormentes szilvalekvár

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük