Gluténmentes szódás kenyér Zelleitündi módra

Egyszerű és gyors kenyér gluténmentesen szódabikarbónával.

Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót, és összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt és a langyos vizet. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk.  Pár percet pihentetjük, majd kerek formára alakítva kétujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét tojással megkenjük, megszurkáljuk villával, majd szépen bevágjuk, hogy kis kockák legyenek a tetején. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 40-45 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd törjük vagy vágjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 teáskanál só

-1 evőkanál tejföl

-2,5 dl langyos víz

-1 tojás a kenéshez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.