Gluténmentes mogyoróvajas keksz Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót.  Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 24 db keksz lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet himalája só 

-10 dkg nutura 100%-os földimogyorókrém mindenmentes

-12,5 dkg vaj/vagy 10 dkg kókuszolaj 

-7 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 tojás

-5 dkg sózott földimogyoró

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.