Tökéletes tortillák készültek gluténmentesen.
Az elkészítését a Youtube csatornámon itt tudjátok megnézni.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a sót a sütőport és elkeverjük. Jöhet a langyos víz és az olívaolaj. Először kanállal összekeverjük, majd kézzel pár perc alatt félkemény tésztát kapunk. 10-15 percet pihentetjük letakarva, majd 5 egyenlő részre osztjuk és kigombócozzuk. Folymatos lisztezés közben 2-3 mm vékony kör alakra kinyújtjuk. Forró száraz serpenyőben pár perc alatt készre sütjük mindkét oldalát. Picit felhólyagosodik a tészta a sütés során, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk feltekerni. Ha esetleg túl sült, akkor magában vagy mártogatóssal is elfogyaszthajuk. Ez a tortilla kiváló gyros vagy bármilyen mexicói étel elkészítéséhez.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-fél teáskanál sütőpor
-1 teáskanál só
-220 g langyos víz
-2 evőkanál olívaolaj