Elkészítés módja
A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót. Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 24 db keksz lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-8 dkg kókuszreszelék
-10 dkg gluténmentes zabpehely
-12,5 dkg vaj/kókuszolaj
-10 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 tojás
-ha szükséges 1-2 evőkanál víz