A Zellei Tündi házi fagylalt porokkal pikk-pakk készíthetőek otthon fagylaltok. Bármilyen formában lefagyaszthatjuk, de még parfé torta is készíthető belőlük.
Elkészítés módja
Keverjünk össze 50g-ot 1 adagot a vaníliás házi fagylaltból 250 ml lehűtött tejszínnel és elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosítsuk fel krémes állagúra. Ezután tegyük tetszôleges formákba és mélyhűtsük le pár óra alatt a kívánt keménységre. A mélyhûtôbôl kivéve 5 perc után fogyasztható. Fagyis kanállal tálaljuk, kelyhekbe tesszük és friss eperrel díszítjük. Fagylalt gépben is elkészíthetô ugyanezekkel az arányokkal, de akkor dupla mennyiségben. Parfé torta is készíthetô belôle. Dúsítható bármilyen gyümölccsel, étcsokoládé darabokkal.
Bevásárlólista/hozzávalók
-5 dkg Zellei Tündi vaníliás házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-2,5 dl lehűtött habbá verhető tejszín
-25 dkg friss eper
a tálaláshoz tejszínhab a díszítéshez pedig citromfű