A legfinomabb linzert készítettem el karácsonyi kiszúróformákkal, cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja A lisztkeveréket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti karácsonyi formákkal kiszúrjuk. 170 C fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk eritritporral. Bevásárlólista/hozzávalók -30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -20 dkg vaj -1 teáskanál vaníliaőrlemény -8 dkg eritrit por -2 tojássárga -késhegynyi szódabikarbóna -kiskanál rum -cukormentes baracklekvár vagy eprlekvár |