Karácsonyi linzer Zelleitündi módra

   

A legfinomabb linzert készítettem el karácsonyi kiszúróformákkal, cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti karácsonyi formákkal kiszúrjuk. 170 C fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk eritritporral. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg vaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-8 dkg eritrit por
-2 tojássárga
-késhegynyi szódabikarbóna
-kiskanál rum
-cukormentes baracklekvár vagy eprlekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük