Mascarponés narancsos piskótatekercs Zelleitündi módra

Könnyű finom télies desszert mascarponéval és naranccsal. 

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az eritritollal nagyon habosra keverjük, majd a lisztet elkeverjük a holland kakaóporral és lazán elkeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 180 C -os sütőben 8-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kisült akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt még melegen, aztán feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük az eritritporral majd hozzáadjuk a narancs levét és héját. A piskótalapot kitekerjük és megkenjük a mascarponés krémmel. Feltekerjük, végül kakaóporral meghintjük és csokoládéforgáccsal díszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-2 evőkanál eredeti Tutti holland kakaópor

-6 evőkanál eritrit

a krémhez

-25 dkg mascarpone light

-fél narancs leve és héja

-4 evőkanál porrá őrőlt eritrit

-1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat

a díszítéshez kakaópor és csokiforgács

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.