Könnyű finom télies desszert mascarponéval és naranccsal.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az eritritollal nagyon habosra keverjük, majd a lisztet elkeverjük a holland kakaóporral és lazán elkeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 180 C -os sütőben 8-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kisült akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt még melegen, aztán feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük az eritritporral majd hozzáadjuk a narancs levét és héját. A piskótalapot kitekerjük és megkenjük a mascarponés krémmel. Feltekerjük, végül kakaóporral meghintjük és csokoládéforgáccsal díszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-6 tojás
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 evőkanál eredeti Tutti holland kakaópor
-6 evőkanál eritrit
a krémhez
-25 dkg mascarpone light
-fél narancs leve és héja
-4 evőkanál porrá őrőlt eritrit
-1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a díszítéshez kakaópor és csokiforgács