Kevert cseresznyés sütemény Zelleitündi módra

Megjelentek a piacokon az első cseresznyék, így gyorsan készítettem egy keverem-kavarom süteményt belőle.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük. Fontos hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A lisztkeveréket a sütőporral, sóval elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. A vaníliát, reszelt citromhéjat és a tejet is hozzáadjuk. Szép habosra keverjük a tésztát, mivel így lesz szép levegős. Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítunk egy sort a kevert tésztából, majd rászórjuk a magozott cseresznye felét, ismét tészta jön, a tetejére pedig a maradék cseresznye. 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 30-40 perc alatt. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg eritrit
-20 dkg puha vaj
-5 tojás
-1 cs sütőpor
-1 kávéskanál őrőlt vanília
-fél citrom reszelt héja
-csipet só
-2-3 evőkanál tej
-30 dkg magozott cseresznye

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.