Megjelentek a piacokon az első cseresznyék, így gyorsan készítettem egy keverem-kavarom süteményt belőle.
Elkészítés módja A hozzávalókat kimérjük. Fontos hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A lisztkeveréket a sütőporral, sóval elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. A vaníliát, reszelt citromhéjat és a tejet is hozzáadjuk. Szép habosra keverjük a tésztát, mivel így lesz szép levegős. Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítunk egy sort a kevert tésztából, majd rászórjuk a magozott cseresznye felét, ismét tészta jön, a tetejére pedig a maradék cseresznye. 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 30-40 perc alatt. Bevásárlólista/hozzávalók -20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -20 dkg eritrit -20 dkg puha vaj -5 tojás -1 cs sütőpor -1 kávéskanál őrőlt vanília -fél citrom reszelt héja -csipet só -2-3 evőkanál tej -30 dkg magozott cseresznye |