Csokoládé fagylalt Zelleitündi módra

   

Csokoládé fagylalt cukormentesen, étcsokoládéval.

Elkészítés módja

A tejszínt felmelegíttjük, a csokoládét megolvasztjuk, közben a tojások sárgáját a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük vízgőz felett. Ha a tojásos keverék kezd besűrűsödni, akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a felmelegített tejszínt és besűrítjük. A végén az olcasztott csokoládét keverjük el benne. Kihűtjük a krémet és ha van fagylaltgépünk, akkor 30 perc alatt elkészítjük benne. Ha nincs akkor egy műanyag edénybe tesszük és fél óránként megkeverjük a krémet, míg el nem érjük a fagylalt állagát.

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 tojásárga

-4 dl tejszín

-2 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint lehet több is)

-10 dkg min. 70 %-os étcsokoládé

-1 teáskanál vaníliakivonat

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük