Csokoládé fagylalt cukormentesen, étcsokoládéval.
Elkészítés módja
A tejszínt felmelegíttjük, a csokoládét megolvasztjuk, közben a tojások sárgáját a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük vízgőz felett. Ha a tojásos keverék kezd besűrűsödni, akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a felmelegített tejszínt és besűrítjük. A végén az olcasztott csokoládét keverjük el benne. Kihűtjük a krémet és ha van fagylaltgépünk, akkor 30 perc alatt elkészítjük benne. Ha nincs akkor egy műanyag edénybe tesszük és fél óránként megkeverjük a krémet, míg el nem érjük a fagylalt állagát.
Bevásárlólista/hozzávalók
-2 tojásárga
-4 dl tejszín
-2 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint lehet több is)
-10 dkg min. 70 %-os étcsokoládé
-1 teáskanál vaníliakivonat