Kókuszos-csokis keksz Zelleitündi módra

Az olívaolajjal készült kekszek sokkal egészségesebbek és akik nem fogyasztanak tejtermékeket, azoknak kíváló megoldás, ráadásul még gyorsabban elkészíthetőek, akár egy váratlan vendégség alkalmával is.

Elkészítés módja

A tojást az eritrittel enyhén felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. Kimérjük a lisztkeveréket és a sütőporral, csipet sóval elkeverjük, majd a kókusz chipset enyhén összeaprítjuk és ezt is a lisztkeverékhez adjuk, majd mehet a tojásos keverékhez. Végül az étcsoki cseppet és a rumot is hozzáadjuk. Szép sima tésztává gyúrjuk, ha esetleg szükséges, akkor adjunk hozzá egy kis tejet, hogy összeálljon a tészta, ha ragacsos lenne, akkkor pedig tegyünk még hozzá egy kis lisztkeveréket. 20 db egyforma gombócot formálunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy villával kissé lelapítjuk. 160 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg eritrit

-45 ml olívaolaj

-1 tojás

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg kókusz chips

-1 tk. bio sütőpor

-1 teáskanál rum

-csipet himalája só

-5 dkg cukormentes étcsoki cseppek

-ha szükséges annyi tej, hogy összeálljon a tészta

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.