Az olívaolajjal készült kekszek sokkal egészségesebbek és akik nem fogyasztanak tejtermékeket, azoknak kíváló megoldás, ráadásul még gyorsabban elkészíthetőek, akár egy váratlan vendégség alkalmával is.
Elkészítés módja
A tojást az eritrittel enyhén felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. Kimérjük a lisztkeveréket és a sütőporral, csipet sóval elkeverjük, majd a kókusz chipset enyhén összeaprítjuk és ezt is a lisztkeverékhez adjuk, majd mehet a tojásos keverékhez. Végül az étcsoki cseppet és a rumot is hozzáadjuk. Szép sima tésztává gyúrjuk, ha esetleg szükséges, akkor adjunk hozzá egy kis tejet, hogy összeálljon a tészta, ha ragacsos lenne, akkkor pedig tegyünk még hozzá egy kis lisztkeveréket. 20 db egyforma gombócot formálunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy villával kissé lelapítjuk. 160 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg eritrit
-45 ml olívaolaj
-1 tojás
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg kókusz chips
-1 tk. bio sütőpor
-1 teáskanál rum
-csipet himalája só
-5 dkg cukormentes étcsoki cseppek
-ha szükséges annyi tej, hogy összeálljon a tészta