Lencsesaláta Zelleitündi módra

   

Az év első napján mindenképp fogyasszunk lencsét, mert szerencsét hoz. 

Elkészítés módja

A lencsét beáztatjuk, majd sós vízben, a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, levéből keveset félreteszünk, és még melegen rátesszük az apróra vágott hagymát. A mustárt olajjal, ecettel, sóval és borssal elkeverjük, majd belekeverjük a hagymás lencsét és az apró kockára vágott petrezselymet és az apróra vágott paprikát. Tányérokra helyezünk ruccola salátát és ráhalmozzuk a langyos lencsesalátát.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg lencse

-1 fej sonkahagyma

-1 csokor friss petrezselyem

-Só és frissen őrölt feketebors

-1 ek mustár

-2 db babérlevél

-1 ek fehér balzsamecet, vagy fehérborecet

-3 ek olívaolaj

-piros és sárga californiai paprika

-ruccola

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük