Az év első napján mindenképp fogyasszunk lencsét, mert szerencsét hoz.
Elkészítés módja
A lencsét beáztatjuk, majd sós vízben, a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, levéből keveset félreteszünk, és még melegen rátesszük az apróra vágott hagymát. A mustárt olajjal, ecettel, sóval és borssal elkeverjük, majd belekeverjük a hagymás lencsét és az apró kockára vágott petrezselymet és az apróra vágott paprikát. Tányérokra helyezünk ruccola salátát és ráhalmozzuk a langyos lencsesalátát.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg lencse
-1 fej sonkahagyma
-1 csokor friss petrezselyem
-Só és frissen őrölt feketebors
-1 ek mustár
-2 db babérlevél
-1 ek fehér balzsamecet, vagy fehérborecet
-3 ek olívaolaj
-piros és sárga californiai paprika
-ruccola