Profiterol Zelleitündi módra

Egy klasszikus olasz desszert, amit bizony elkészítettem cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba tesszük, és felmelegítjük.Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá a lisztkeveréket fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre.Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig kevergessük, és amikor olyan hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre, hogy gyorsabban hűljön.Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 200 C fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek lesznek. A tejszínt verjük fel a porrá őrőlt eritrittel kemény habbá, majd ha kihűltek a fánkok töltsük meg őket vele.A csokoládékrémhez mindent összekeverünk egy kis lábasba vaj kivételével – a csokit darabokra törjük -, és tűzhelyen addig keverjük, míg besűrűsödik. A végén hozzákeverjük a vajat, ami szépen elolvad benne. Végül tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához:

-12,5 dkg víz
-5 dkg vaj
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-2 tojás
-csipet só 

a krémhez:

 -3 dl tejszín
-2 evőkanál porrá őrőlt eritrit

 Csokoládékrémhez:

-3 dl tej
-3 dkg eritrit 
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-2 ek Tutti eredeti holland kakaópor
-5 dkg étcsokoládé
-1 tk vaj 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.