Ricotta-cukkini tészta Zelleitündi módra

   

Gyors ebéd vagy vacsora ötlet, teljeskörlésű tönkölytésztával.

Elkészítés módja

A tésztát feltesszük forrásban lévő sós vízbe és al dentére főzzük. Közben sepernyőben két evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a felaprított salotta hagymát, majd az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a gyufa vastagságúra felvágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg puha nem lesz. Ha kell egy kis vízet adhatunk hozzá. Ha a cukkini puha, akkor hozzáadjuk a ricottát, a szét tépkedett bazsalikomleveleket, és a kettévágott koktélparadicsomokat, és végül a kifőtt tésztát. A serpenyőben elkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, akkor a tészta főző vízéből tegyünk hozzá annyit hogy krémes állagot kapjunk. Végül reszelt pecorino sajttal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg teljeskörlésű tönköly orsó tészta/szénhidrátcsökkentett orsó tészta

-1 kisebb salotta hagyma

-1 gerezd fokhagyma

-12,5 dkg ricotta

-1 kisebb cukini

-1-2 db bazsalikom levél

-4 db koktélparadicsom

-só, bors

– a tetejére reszelt pecorino sajt vagy parmezán sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük