Teljeskiőrlésű tönköly-zabpehely keksz Zelleitündi módra

   

Olaszországban ettem egy nagyon finom egészséges teljeskiőrlésű zabpehely kekszet. Gyorsan el is készítettem. Eddigi legegyszerűbb kekszem,ami extra gyorsan kész.

Elkészítés módja

Kimérjük a zabpelyhet a liszteket, korpát és az édesítőt, majd hozzáadjuk a sót a sütőport és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük, aztán hozzáadjuk az olívaolajat, végül annyi tejet vagy kókusztejet, hogy szépen összeálljon a tésztánk. Diónyi nagyságú golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lenyomkodjuk egy pohár aljával, és 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. 18 db lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg zabpehely

-4 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt

-4 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-2 dkg tönkölykorpa

-0,5 dl olívaolaj

-10 dkg eritrit

-2 teáskanál stevia

-só

-1 teáskanál sütőpor

-1/2 teáskanál szódabikarbóna

-2-3 evőkanál tej vagy kókusztej

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük