Olaszországban ettem egy nagyon finom egészséges teljeskiőrlésű zabpehely kekszet. Gyorsan el is készítettem. Eddigi legegyszerűbb kekszem,ami extra gyorsan kész.
Elkészítés módja
Kimérjük a zabpelyhet a liszteket, korpát és az édesítőt, majd hozzáadjuk a sót a sütőport és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük, aztán hozzáadjuk az olívaolajat, végül annyi tejet vagy kókusztejet, hogy szépen összeálljon a tésztánk. Diónyi nagyságú golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lenyomkodjuk egy pohár aljával, és 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. 18 db lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg zabpehely
-4 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
-4 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-2 dkg tönkölykorpa
-0,5 dl olívaolaj
-10 dkg eritrit
-2 teáskanál stevia
-só
-1 teáskanál sütőpor
-1/2 teáskanál szódabikarbóna
-2-3 evőkanál tej vagy kókusztej