Finom illatos levendulás-vaníliás kekszek. Hosszan eltartható, reggelihez vagy délutáni kávéhoz nagyon jó választás.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd a tojást a levendulaszirupot és a vaníliakivonatot is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a szódabikarbónával és a sütőporral elkeverjük, majd a nedves anyagokhoz adjuk, végül a levendulavirágokat is hozzáadjuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kicsit szétlapítunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C fokos sütőben 12-15 percig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál levendula virág
-0,5 dl cukormentes levendulaszirup
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál sütőpor
-½ teáakanál szódabikarbóna
-1 tojás
-csipet só
-1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény