Levendulás-vaníliás kekszek Zelleitündi módra

Finom illatos levendulás-vaníliás kekszek. Hosszan eltartható, reggelihez vagy délutáni kávéhoz nagyon jó választás.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd a tojást a levendulaszirupot és a vaníliakivonatot is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a szódabikarbónával és a sütőporral elkeverjük, majd a nedves anyagokhoz adjuk, végül a levendulavirágokat is hozzáadjuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kicsit szétlapítunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C fokos sütőben 12-15 percig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-15 dkg vaj

-10 dkg eritrit

-1 evőkanál levendula virág

-0,5 dl cukormentes levendulaszirup

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-1 teáskanál sütőpor

-½ teáakanál szódabikarbóna

-1 tojás

-csipet só

-1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.