Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel 1000g

3 500Ft

Kategória:
 

Leírás

Összetevők: kölesliszt, zabpehelyliszt, tápióka keményítő, bambuszrostliszt, útifű maghéj liszt

Átlagos tápérték/100g:

Energia: 1421,3 kj/339,1 kcal

Zsír: 3,3g

amelyből telített zsírsavak: 0,6g

Szénhidrát: 61,3g

amelyből cukrok: 0,3g

Rost: 16,2g

Fehérje: 7,6g

Só: 0,03g

Univerzális lisztkeverék, amelyet kenyér, pékáru, kifli, zsemle, kakaóscsiga, pizza, kelt tészták, sütemények készítéséhez ajánljuk.

Gluténmentes bagette magvakkal Zelleitündi módra

Elkészítés módja:

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a magkeveréket majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos vizet az olívaolajjal , almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. A tésztát két részre osztjuk, majd két hosszúkás bagettet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd megkenjük langyos vízzel és megszórjuk a tetejüket magkeverékkel. Ezután a bagettek tetejét bevágjuk több helyen, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók:

  • 200g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel
  • 2 evőkanál magkeverék
  • 15g friss gluténmentes élesztő
  • 1,5 teáskanál himalája só
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fél kávéskanál citromsav
  • 1 evőkanál almaecet
  • 20g olívaolaj
  • 220 ml langyos víz

Gluténmentes üzemben készült termék!

Az összetevők folyamatosan változhatnak, amelyet az oldalon található információk nem minden esetben tudnak napra készen lekövetni, amelyért felelősséget nem vállal a ZelleiTündi.hu weboldal üzemeltetője. Kérjük, hogy mindig ellenőrizze fogyasztás előtt a csomagoláson található adatokat és leírásokat is!