Leírás
Összetevők: kölesliszt, zabpehelyliszt, tápióka keményítő, bambuszrostliszt, útifű maghéj liszt
Átlagos tápérték/100g:
Energia: 1421,3 kj/339,1 kcal
Zsír: 3,3g
amelyből telített zsírsavak: 0,6g
Szénhidrát: 61,3g
amelyből cukrok: 0,3g
Rost: 16,2g
Fehérje: 7,6g
Só: 0,03g
Univerzális lisztkeverék, amelyet kenyér, pékáru, kifli, zsemle, kakaóscsiga, pizza, kelt tészták, sütemények készítéséhez ajánljuk.
Gluténmentes bagette magvakkal Zelleitündi módra
Elkészítés módja:
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a magkeveréket majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos vizet az olívaolajjal , almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. A tésztát két részre osztjuk, majd két hosszúkás bagettet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd megkenjük langyos vízzel és megszórjuk a tetejüket magkeverékkel. Ezután a bagettek tetejét bevágjuk több helyen, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
- 200g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel
- 2 evőkanál magkeverék
- 15g friss gluténmentes élesztő
- 1,5 teáskanál himalája só
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál citromsav
- 1 evőkanál almaecet
- 20g olívaolaj
- 220 ml langyos víz
Gluténmentes üzemben készült termék!