Leírás
Összetevők: tápióka keményítő, arany lenmagliszt, napraforgómagliszt, szezámmagliszt, útifű maghéj liszt, bambuszrostliszt, kókuszliszt
Átlagos tápérték/100g:
Energia: 1356,7 kj/ 322,8 kcal
Zsír: 3,9g
amelyből telített zsírsavak: 0,5g
Szénhidrát: 46g
amelyből cukrok: 0,7g
Rost: 19,7g
Fehérje: 11,3g
Só: 0,06g
Kenyér, zsemle, kifli, bagette készítéséhez ajánljuk.
500g
Szénhidrátcsökkentett gluténmentes zsemlék lenmaggal Zelleitündi módra
Elkészítés módja:
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a lenmagot a szódabikarbónát , citromsavat majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos vizet az olívaolajjal az almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva 10 percig pihentetjük. A tésztát hat részre osztjuk, majd enyhe lisztezés közben zsemléket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, Ezután a tetejüket bevágjuk majd 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
- 300g Zellei Tündi Paleo csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (tojás nélkül készíthető)
- 2 evőkanál lenmag
- 1,5 teáskanál himalája só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál citromsav
- 1 evőkanál almaecet
- 20g olívaolaj
- 330 ml langyos víz
Gluténmentes üzemben készült termék!