Vegán gluténmentes “sajttorta” Zelleitündi módra

Tofuval és kókusztejszínnel készült vegán “sajttorta” az alján ropogós zabpelyhes réteggel.

Elkészítés módja

Először a ropogós réteget készítjük el. A mandulát ledaráljuk vagy leaprítjuk. A zabpehellyel az édesítőkkel és a többi hozzávalóval elkeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába simítjuk és jól lenyomkodjuk. 180C fokos sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a krémet, a tofut a kókuszkrémet és az édesítőket turmixgépbe tesszük, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromok levét, héját a vanília kivonatot és a lisztkeveréket, amikkel simára keverjük. A csodás krémet a ropogós alapra öntjük. 160 C fokos sütőben 50- 60 percig sütjük, majd résnyire kinyitjuk az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a sütő, nehogy szétrepedjen a tortánk. Amikor kész még kicsit lágynak tűnhet, de ha a hűtőben minimum 5 órát áll, akkor szépen megdermed. A díszítéshez az étcsokoládét felolvasztjuk és elkeverjük a növényi tejjel és hosszanti csíkokat formázunk egy kiskanállal a tetejére. Az epreket felszeleteljük és az aljukat megkenjük egy kis csokikrémmel, majd rátesszük a torta tetejére. Az csokikrém azért kell, az eprek aljára, hogy odaragadjanak a tortára. A végén ehető árvácskákkal díszíthetjük.

Hozzávalók/bevásárlólista

a ropogós réteghez

-12 dkg gluténmentes apró zabpehely

-10 dkg pirított darált mandula

-8 dkg kókuszreszelék

-5 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-1 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-csipet só

-5 evőkanál víz

-3 evőkanál Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-5 evőkanál kókuszolaj

-1 teáskanál őrőlt fahéj

a krémhez

-3 dl kókuszkrém

-60 dkg tofu

-2 evőkanál Tündi Free gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-5 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2 teáskanál vanília kivonat

-2 friss citrom leve és héja

a díszítéshez

-2,5 dkg cukormentes étcsokoládé

-2,5 dkg növényi tej

-20 dkg friss eper

-esetleg ehető árvácska

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük