Tofuval és kókusztejszínnel készült vegán “sajttorta” az alján ropogós zabpelyhes réteggel.
Elkészítés módja
Először a ropogós réteget készítjük el. A mandulát ledaráljuk vagy leaprítjuk. A zabpehellyel az édesítőkkel és a többi hozzávalóval elkeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába simítjuk és jól lenyomkodjuk. 180C fokos sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a krémet, a tofut a kókuszkrémet és az édesítőket turmixgépbe tesszük, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromok levét, héját a vanília kivonatot és a lisztkeveréket, amikkel simára keverjük. A csodás krémet a ropogós alapra öntjük. 160 C fokos sütőben 50- 60 percig sütjük, majd résnyire kinyitjuk az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a sütő, nehogy szétrepedjen a tortánk. Amikor kész még kicsit lágynak tűnhet, de ha a hűtőben minimum 5 órát áll, akkor szépen megdermed. A díszítéshez az étcsokoládét felolvasztjuk és elkeverjük a növényi tejjel és hosszanti csíkokat formázunk egy kiskanállal a tetejére. Az epreket felszeleteljük és az aljukat megkenjük egy kis csokikrémmel, majd rátesszük a torta tetejére. Az csokikrém azért kell, az eprek aljára, hogy odaragadjanak a tortára. A végén ehető árvácskákkal díszíthetjük.
Hozzávalók/bevásárlólista
a ropogós réteghez
-12 dkg gluténmentes apró zabpehely
-10 dkg pirított darált mandula
-8 dkg kókuszreszelék
-5 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-1 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-csipet só
-5 evőkanál víz
-3 evőkanál Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-5 evőkanál kókuszolaj
-1 teáskanál őrőlt fahéj
a krémhez
-3 dl kókuszkrém
-60 dkg tofu
-2 evőkanál Tündi Free gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-5 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-2 teáskanál vanília kivonat
-2 friss citrom leve és héja
a díszítéshez
-2,5 dkg cukormentes étcsokoládé
-2,5 dkg növényi tej
-20 dkg friss eper
-esetleg ehető árvácska