Zabpelyhes-kókuszos kekszek Zelleitündi módra

   

Zabpelyhes is kókuszos is, így nagyon finom ropogós keksz készült ebből a kombinációból.

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük, majd a vajat a kókuszzsírral és az eritrittel lassú tűzön felolvasztjuk, és a száraz anyagokhoz adjuk a tojással együtt. Annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tenyerünkkel ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 30 db közepes keksz lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-1/2 teáskanál sütőpor

-csipet só

-12,5 dkg kókuszreszelék

-15 dkg zabpehely 

-6,5 dkg vaj

-6,5 dkg kókuszolaj

-10 dkg eritrit 

-1,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 tojás

-annyi víz hogy összeálljon a tészta

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük