Zabpelyhes is kókuszos is, így nagyon finom ropogós keksz készült ebből a kombinációból.
Elkészítés módja
A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük, majd a vajat a kókuszzsírral és az eritrittel lassú tűzön felolvasztjuk, és a száraz anyagokhoz adjuk a tojással együtt. Annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tenyerünkkel ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 30 db közepes keksz lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1/2 teáskanál sütőpor
-csipet só
-12,5 dkg kókuszreszelék
-15 dkg zabpehely
-6,5 dkg vaj
-6,5 dkg kókuszolaj
-10 dkg eritrit
-1,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 tojás
-annyi víz hogy összeálljon a tészta