A darázsfészek mintájára készült fahéjas csigák, amit bármivel ízesíthetünk, akár kakaóval, fahéjjal vagy dióval.
Elkészítés módja
A hozzávalókat összegyúrjuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk, így ha szükséges még teszünk hozzá egy kis langyos tejet. Jól kidolgozzuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük. Átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkejnük az eritrittel és a fahéjjal ízesített vajjal és feltekerjük, mint a beiglit. 2-3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Kivajazott jénai tálba tesszük a csigákat egymás mellé, majd legalább fél óráig kelesztjük. 180 C fokos sütőben sütjük. Ha félig megsült meglocsoljuk eritrites tejjel. Készre sütjük, és még langyosan tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-2 tojássárga
-2 dkg élesztőből kovászt készítünk
-csipet só
-1 teáskanál fruktóz
-5 dkg eritrit
-1,5-2 dl lanygos tej
a kenéshez
-10 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál őrőlt fahéj
-1 dl tej
-3 dkg eritrit
-vaníliaőrlemény