Áfonya torta Zelleitündi módra

   

Mennyei kevert sütemény áfonyával megbolondítva.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel és a négyszeres édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt legalább 5 percig magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába kanalazzuk a tészta felét, ráteszük az áfonya felét, majd jöhet a tészta másik fele. Végül a maradék áfonyával megszórjuk. 170 C fokos sütőben 45-50 percig sütjük tűpróbáig. Az áfonyát azért rétegezzük, mert kölönben az egész lesüllyed a sütemény aljára.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-25 dkg puha vaj/Alsan bio margarin

-12 dkg eritrit 

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-5 egész tojás

-1 citrom reszelt héja

– 1 teáskanál vaníliakivonat

-1 cs sütőpor

-30 dkg áfonya

díszítéshez, porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük