Mennyei kevert sütemény áfonyával megbolondítva.
Elkészítés módja
A puha vajat habosra keverjük az eritrittel és a négyszeres édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt legalább 5 percig magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába kanalazzuk a tészta felét, ráteszük az áfonya felét, majd jöhet a tészta másik fele. Végül a maradék áfonyával megszórjuk. 170 C fokos sütőben 45-50 percig sütjük tűpróbáig. Az áfonyát azért rétegezzük, mert kölönben az egész lesüllyed a sütemény aljára.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-25 dkg puha vaj/Alsan bio margarin
-12 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-5 egész tojás
-1 citrom reszelt héja
– 1 teáskanál vaníliakivonat
-1 cs sütőpor
-30 dkg áfonya
díszítéshez, porrá őrőlt eritrit