Fahéjas szilvás pite Zelleitündi módra

Ellenállhatalan könnyű szilvás pite, őrőlt fahéjjal kókuszcukorral és szeletelt mandulával egybesütve.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel és az 1:4 édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük.  Fontos hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Végül a lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Kivajazott 15X20 cm-es kivehető aljú pite formába kanalazzuk a tésztát, és ráhelyezzük a félbevágott, kimagozott szilvákat. Egy sort felfelé egy sort pedig lefelé rakjunk a tészta tetejére a szilvából szépen sorban. Megszórjuk őrőlt fahéjjal egy kis kókuszcukorral és szeletelt mandulával. 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük tűpróbáig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-15 dkg puha vaj

-10 dkg eritrit (itt vásárolható meg)

-1 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-3 egész közepes tojás

-1 citrom reszelt héja

– 1 teáskanál vaníliakivonat

-1 evőkanál rum

-30 dkg szilva

-őrőlt fahéj

-kókuszcukor ha a diétánkba belefér

-szeletelt mandula

díszítéshez, porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.