Ellenállhatalan könnyű szilvás pite, őrőlt fahéjjal kókuszcukorral és szeletelt mandulával egybesütve.
Elkészítés módja
A puha vajat habosra keverjük az eritrittel és az 1:4 édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Fontos hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Végül a lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Kivajazott 15X20 cm-es kivehető aljú pite formába kanalazzuk a tésztát, és ráhelyezzük a félbevágott, kimagozott szilvákat. Egy sort felfelé egy sort pedig lefelé rakjunk a tészta tetejére a szilvából szépen sorban. Megszórjuk őrőlt fahéjjal egy kis kókuszcukorral és szeletelt mandulával. 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük tűpróbáig.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg puha vaj
-10 dkg eritrit (itt vásárolható meg)
-1 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-3 egész közepes tojás
-1 citrom reszelt héja
– 1 teáskanál vaníliakivonat
-1 evőkanál rum
-30 dkg szilva
-őrőlt fahéj
-kókuszcukor ha a diétánkba belefér
-szeletelt mandula
díszítéshez, porrá őrőlt eritrit