Áfonyás muffin Zelleitündi módra

   

Ha egy kis gyümölcsösre és gyors édességre vágyunk, bátran elkészíthetjük ezt az egyszerű és egészséges muffint.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a csipet sót a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A lisztkeverékkel elkeverjük a sütőport és azt is hozzáadjuk, végül az áfonyából 10 dkg-ot. Ha túl sűrűnek találjuk a muffin tésztát, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejszínt vagy tejet. Muffin formákba kanalazzuk, majd a tetejére tesszük a crumblet. A crumblehoz a mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet és az eritritet elkeverjük és a vajjal elmorzsoljuk. A muffin tetejére szórjuk és a maradék áfonyákat is a tetejére tesszük. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e a muffinok.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12,5 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 citrom reszelt héja

-1 csipet só

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-2 teáskanál sütőpor

-2 tojás

-2 dl tejszín

-12,5 dkg vaj

-15 dkg áfonya

crumble a tetejére

-2,5 dkg vaj

-2,5 dkg eritrit 

-2,5 dkg mandulaliszt

-2,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük