Ha egy kis gyümölcsösre és gyors édességre vágyunk, bátran elkészíthetjük ezt az egyszerű és egészséges muffint.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a csipet sót a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A lisztkeverékkel elkeverjük a sütőport és azt is hozzáadjuk, végül az áfonyából 10 dkg-ot. Ha túl sűrűnek találjuk a muffin tésztát, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejszínt vagy tejet. Muffin formákba kanalazzuk, majd a tetejére tesszük a crumblet. A crumblehoz a mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet és az eritritet elkeverjük és a vajjal elmorzsoljuk. A muffin tetejére szórjuk és a maradék áfonyákat is a tetejére tesszük. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e a muffinok.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12,5 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 citrom reszelt héja
-1 csipet só
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-2 tojás
-2 dl tejszín
-12,5 dkg vaj
-15 dkg áfonya
crumble a tetejére
-2,5 dkg vaj
-2,5 dkg eritrit
-2,5 dkg mandulaliszt
-2,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez