Dagasztás nélküli kenyér, szénhidrátcsökkentetten Zelleitündi módra

A dagasztás nélküli kenyér a kenyérkészítés legegyszerűbb módja, ráadásul nagyon finom is. Természetesen szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből készült, és gyönyörű lyukacsos szerkezetű kenyér lett a végeredmény.

Elkészítés módja

A lisztet kimérjük, majd hozzáákeverjük az élesztőt és a sót, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Elkeverjük fakanállal, ne ijedjünk meg, mert nokedliszerű tésztát kapunk. Nem kell teljesen homogénre keverni, de ne legyenek benne száraz részek. Majd letakarjuk konyharuhával és minimum 12-13 órát állni hagyjuk. Másnap áthajtogatjuk és ismét pihentetjük minimum 1 órát, de lehet többet is. Minél tovább kelesztjük, annál lazább és lyukacsosabb lesz a kenyerünk. A sütőt közben 230 C fokra melegítjük alsó-felső sütésre és beteszünk egy ovális fedeles jénai tálat, hogy jól átmelegedjen. Kivesszük a sütőből a forró jénait meghintjük egy kis liszttel és beletesszük az újra megkelt kenyértésztánkat, lefedjük a tetejével és betesszük a sütőbe. 30 percig sütjük, majd levesszük a tetejét és újabb 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk hűlni.Kész is a mennyei ropogós, lyukacsos házi szénhidrátcsökkentett kenyérkénk. 

Bevásárlólista/Hozzávalók

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez/kelt tésztákhoz-negyed teáskanál szártított élesztő
 -3 teáskanál só
-4,5-5 dl langyos víz 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.