Közeleg a Húsvét, ezért úgy gondoltam készülök egy kis répatortával. Szénhidrátcsökkentett és cukormentes, ráadásul darált diót és durvára vágott diót is használtam.
Elkészítés módja A puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyenént hozzáadjuk a tojásokat. A dióból 12,5 dkg-ot ledarálunk a többit durvára vágjuk, a lisztkeveréket a sütőport és a fűszereket is hozzákeverjük. A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásos vajas keverékhez hozzáadjuk a répát és a száraz hozzávalókat, végül a narancs héját és habosra keverjük.22 cm-es tortaformát kivajazunk egy kis darált diót szórunk rá vagy sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a kevert tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt a mascarponét a nyírfacukorral és a narancs levével elkeverjük, habzsákba tesszük és kidíszítjük vele a tortát vagy egyszerűen rásimítjuk. Ha a tortát kettévágjuk a két réteg közé is kenhetünk a mascarpone krémből. Esetleg díszíthetjük még a tortát dióval, megpirítjuk, durvára vágjuk és a torta oldalára szórjuk. Végül egy sárgarépából vékony szeleteket vágunk hámozó kés segítségével és a mascarpone tetejére helyezzük. Bevásárlólista/hozzávalók a tortához -17, 5 dkg dió-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez-1 tk sütőpor -1 tk fahéj -1 tk reszelt friss gyömbér -22,5 dkg új sárgarépa -10 dkg vaj -2 tojás -12,5 dkg nyírfacukor vagy eritritol -1 narancs reszelt héja Bevásárlólista/hozzávalók a torta tetejére -25 dkg mascarpone -2 evőkanál friss narancslé-nyírfacukorpor, vagy eritritolpor – 5 dkg pirított, durvára vágott dió |