Egy adag vaníliás muffin alapreceptre van szükségünk, amit most egy kis áfonyával bolondítunk meg.
Elkészítés módja
A vaníliás muffin alaptésztát készítjük el, aminek a tetejét megszórjuk áfonyával. Ebből a mennyiségből 6 db kisebb muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba kanalazzuk, és a tetejét megszórjuk áfonyával, majd 170 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-7 dkg eritrit
-1 dl tej/növényi tej
-1 tojás
-0,5 dl olívaolaj
-1 késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 csipet só
-reszelt citromhéj
-10 dkg fagyasztott vagy friss áfonya