Áfonyás-vaníliás muffin Zelleitündi módra

   

Egy adag vaníliás muffin alapreceptre van szükségünk, amit most egy kis áfonyával bolondítunk meg.

Elkészítés módja

A vaníliás muffin alaptésztát készítjük el, aminek a tetejét megszórjuk áfonyával. Ebből a mennyiségből 6 db kisebb muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba kanalazzuk, és a tetejét megszórjuk áfonyával, majd 170 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál sütőpor

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-7 dkg eritrit

-1 dl tej/növényi tej

-1 tojás

-0,5 dl olívaolaj

-1 késhegynyi vaníliaőrlemény

-1 csipet só

-reszelt citromhéj

-10 dkg fagyasztott vagy friss áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük