Almás fladen Zelleitündi módra

   

Svájci túrós sütemény, ami bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ez a recept most almásan készült egy leheletnyi fahéjjal.

  Elkészítés módja

A levelestésztát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek piteformát, majd megszúrkáljuk és meghintjük mandulaliszttel. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük és a tésztára öntjük. Az almákat meghámozzuk, a magházát kivesszük és szép szeletekre vágjuk, amivel szépen sorban kirakjuk a torta tetejét. Mindig kívűlről befelé haladjunk, legyező formában. A végén meghintjük egy pici fahéjjal. 190 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szépen szeleteljük, majd  fruktózból készült porcukorral megszórjuk és cukormentes vanília fagyival tálaljuk. 

Hozzávalók/bevásárlólista

-25 dkg vajas levelestészta
-darált mandula vagy mandulaliszt a szóráshoz
-50 dkg ricotta vagy krémtúró
-2 tojás
-10 dkg nyírfacukor vagy eritritol
-1 evőkanál vaníliás nyírfacukor
-1 cs vaníliás pudingpor
-3 alma
-pici fahéj 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük