Svájci túrós sütemény, ami bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ez a recept most almásan készült egy leheletnyi fahéjjal.
Elkészítés módja A levelestésztát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek piteformát, majd megszúrkáljuk és meghintjük mandulaliszttel. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük és a tésztára öntjük. Az almákat meghámozzuk, a magházát kivesszük és szép szeletekre vágjuk, amivel szépen sorban kirakjuk a torta tetejét. Mindig kívűlről befelé haladjunk, legyező formában. A végén meghintjük egy pici fahéjjal. 190 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szépen szeleteljük, majd fruktózból készült porcukorral megszórjuk és cukormentes vanília fagyival tálaljuk. Hozzávalók/bevásárlólista -25 dkg vajas levelestészta -darált mandula vagy mandulaliszt a szóráshoz -50 dkg ricotta vagy krémtúró -2 tojás -10 dkg nyírfacukor vagy eritritol -1 evőkanál vaníliás nyírfacukor -1 cs vaníliás pudingpor -3 alma -pici fahéj |