Torta Caprese Zelleitündi módra

   

Olasz étcsokoládés torta, mandulával és narancshéjjal cukormentesen liszt nélkül. Az igazi mennyei receptet  a Pomodoroban tanultam. 

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrit felével és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét a kakaóport és a vaníliarúd kikapart belsejét.A héjatlan mandulát enyhén megpirítjuk, majd az eritrit másik felével a narancshéjjal aprítógépbe tesszük. Kicsit darabos maradjon a mandula, akkor lesz igazán finom a végeredmény. A mandulás részt hozzáadjuk a vajas csokis tésztához és elkeverjük. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Durvára vágott pirított mandulával narancshéjjal és tejszínhabbal tálaljuk.

 Hozzávalók/bevásárlólista 

-2 tojás
-6 dkg eritrit
-10 dkg vaj
-1 vaníliarúd 
-10 dkg cukormentes étcsokoládé 55%-os
-1 dkg holland kakaópor
-10 dkg blansírozott (héjatlan) mandula
-6 dkg eritrit
– fél narancs héja  a díszítéshez
-pár dkg pirított durvára vágott blansírozott mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük