Olasz étcsokoládés torta, mandulával és narancshéjjal cukormentesen liszt nélkül. Az igazi mennyei receptet a Pomodoroban tanultam.
Elkészítés módja A tojásokat az eritrit felével és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét a kakaóport és a vaníliarúd kikapart belsejét.A héjatlan mandulát enyhén megpirítjuk, majd az eritrit másik felével a narancshéjjal aprítógépbe tesszük. Kicsit darabos maradjon a mandula, akkor lesz igazán finom a végeredmény. A mandulás részt hozzáadjuk a vajas csokis tésztához és elkeverjük. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Durvára vágott pirított mandulával narancshéjjal és tejszínhabbal tálaljuk. Hozzávalók/bevásárlólista -2 tojás -6 dkg eritrit -10 dkg vaj -1 vaníliarúd -10 dkg cukormentes étcsokoládé 55%-os -1 dkg holland kakaópor -10 dkg blansírozott (héjatlan) mandula -6 dkg eritrit – fél narancs héja a díszítéshez -pár dkg pirított durvára vágott blansírozott mandula |