Habkönnyű málnás-kókuszos piskótatekercs expressz málnafagylalttal

   

Ez a mennyei egészséges és habkönnyű desszert nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, még kezdők is bátran nekiláthatnak.

Elkészítés módja

A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd apránként folyamatos keverés közben hozzáadjuk a forró vizet, aztán a száraz hozzávalókat is óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.

A krémhez a tejszínt az eritrittel a vaníliaőrleménnyel és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a málnát és feltekerjük.

A csokoládé ganache-hez a csokit felolvasztjuk, a tejszínnel együtt felmelegítjük, majd a piskótatekercsre kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük és ízlés szerint málna fagyival tálaljuk! 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskóta tekercshez

-4 egész tojás

-4 evőkanál víz

-8 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 evőkanál Tutti holland kakaópor

-8 evőkanál eritrit

-2 teáskanál szódabikarbóna ( sütőpor helyet inkább ezt használom, mert egészségesebb)

a krémhez

-2,5 dl növényi tejszín vagy tejszín

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-2 evőkanál eritrit

-1 habfixáló

-20 dkg málna (mélyhűtött is lehet)

csokoládé ganache-hez

-5 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokolédé

-1-1,5 dl növényi tejszín vagy tejszín

a tetejére kókuszreszelék

a tálaláshoz málna fagylalt 

Expressz málna fagyi cukor nélkül

Elkészítés módja

A lényeg, hogy a gyümölcs fagyasztott, a tejszín pedig nagyon le legyen hűtve. Nincs másra szükség csak egy turmixgépre. Az összes hozzávalót beletesszük a turmixba és 1-2 perc alatt habosra keverjük vele. Ha van még időnk, akkor betehetjük a fagyasztóba, ha nincs akkor azonnal tálaljuk. Az állaga kicsit az olvadt fagylaltéra hasonlít, ha nem fagyasztjuk még legalább fél órát. Ha fagyasztjuk, akkor a kivétel után esetleg újra turmixoljuk át.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg fagyasztott málna

-2,5 dl növényi tejszín vagy tejszín

-4 evőkanál eritrit

-pici citrom leve

-díszítéshez néhány málnaszem

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük