Ez a mennyei egészséges és habkönnyű desszert nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, még kezdők is bátran nekiláthatnak.
Elkészítés módja
A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd apránként folyamatos keverés közben hozzáadjuk a forró vizet, aztán a száraz hozzávalókat is óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.
A krémhez a tejszínt az eritrittel a vaníliaőrleménnyel és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a málnát és feltekerjük.
A csokoládé ganache-hez a csokit felolvasztjuk, a tejszínnel együtt felmelegítjük, majd a piskótatekercsre kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük és ízlés szerint málna fagyival tálaljuk!
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskóta tekercshez
-4 egész tojás
-4 evőkanál víz
-8 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 evőkanál Tutti holland kakaópor
-8 evőkanál eritrit
-2 teáskanál szódabikarbóna ( sütőpor helyet inkább ezt használom, mert egészségesebb)
a krémhez
-2,5 dl növényi tejszín vagy tejszín
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-2 evőkanál eritrit
-1 habfixáló
-20 dkg málna (mélyhűtött is lehet)
csokoládé ganache-hez
-5 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokolédé
-1-1,5 dl növényi tejszín vagy tejszín
a tetejére kókuszreszelék
a tálaláshoz málna fagylalt
Expressz málna fagyi cukor nélkül
Elkészítés módja
A lényeg, hogy a gyümölcs fagyasztott, a tejszín pedig nagyon le legyen hűtve. Nincs másra szükség csak egy turmixgépre. Az összes hozzávalót beletesszük a turmixba és 1-2 perc alatt habosra keverjük vele. Ha van még időnk, akkor betehetjük a fagyasztóba, ha nincs akkor azonnal tálaljuk. Az állaga kicsit az olvadt fagylaltéra hasonlít, ha nem fagyasztjuk még legalább fél órát. Ha fagyasztjuk, akkor a kivétel után esetleg újra turmixoljuk át.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg fagyasztott málna
-2,5 dl növényi tejszín vagy tejszín
-4 evőkanál eritrit
-pici citrom leve
-díszítéshez néhány málnaszem