Mennyei krémes sütemény almával, kakaós-vaníliás piskóta alapon.
Elkészítés módja Egy 22×22 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával megvajazzuk és a megtisztított almákat rászeleteljük. Ezután a tojások sárgáját az eritrittel és a két evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzátesszük a vanília kivonatot a lisztkeveréket és a sütőport., majd a tojások fehérjét habbá verjük és azt is óvatosan hozzáforgatjuk. A tészta egyharmadát kivesszük és ahhoz hozzáadunk egy evőkanál holland kakaóport, amit elkeverünk benne. Ráöntjük az almára a sárga, majd a kakaós piskótát, úgy hogy kicsit elkeveredjen, majd elsimítjuk. 170 C fokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kicsit kihűlt, akkor kiborítjuk és óvatosan levesszük róla az alufóliát. Míg teljesen kihűl, addig elkészítjük a krémet.A tejet a liszttel elkeverjük és lassú tűzön folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját is, amit gyorsan elkeverünk nehogy kicsapódjon a tojásárga. Az édesítőket hozzáadjuk, vaníliakivonattal és a rummal ízesítjük. Ha kihűlt a krém, akkor a puha vajjal habosra keverjük. Rákenjük az alma tetejére és reszelt étcsokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megdermedjen, aztán szépen szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához -4 tojás -9 dkg eritrit (itt vásárolható meg) -1 teáskanál vanília őrlemény/vanília kivonat -2 evőkanál víz -10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -fél csomag sütőpor -1 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor a krémhez -4 db savanykás alma (pl. idared) -3 dl tej/növényi tej -3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -2 tojás sárgája -1 teáskanál vanília kivonat -1 evőkanál rum -10 dkg porrá őrőlt eritrit -2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -20 dkg vaj/bio margarin a tetejére -reszelt cukormentes étcsokoládé |