Almás krémes Zelleitündi módra

   

Mennyei krémes sütemény almával, kakaós-vaníliás piskóta alapon.

Elkészítés módja

Egy 22×22 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával megvajazzuk és a megtisztított almákat rászeleteljük. Ezután a tojások sárgáját az eritrittel és a két evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzátesszük a vanília kivonatot a lisztkeveréket és a sütőport., majd a tojások fehérjét habbá verjük és azt is óvatosan hozzáforgatjuk. A tészta egyharmadát kivesszük és ahhoz hozzáadunk egy evőkanál holland kakaóport, amit elkeverünk benne. Ráöntjük az almára a sárga, majd a kakaós piskótát, úgy hogy kicsit elkeveredjen, majd elsimítjuk. 170 C fokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kicsit kihűlt, akkor kiborítjuk és óvatosan levesszük róla az alufóliát. Míg teljesen kihűl, addig elkészítjük a krémet.A tejet a liszttel elkeverjük és lassú tűzön folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját is, amit gyorsan elkeverünk nehogy kicsapódjon a tojásárga. Az édesítőket hozzáadjuk, vaníliakivonattal és a rummal ízesítjük. Ha kihűlt a krém, akkor a puha vajjal habosra keverjük. Rákenjük az alma tetejére és reszelt étcsokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megdermedjen, aztán szépen szeleteljük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-4 tojás
-9 dkg eritrit (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál vanília őrlemény/vanília kivonat
-2 evőkanál víz
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-fél csomag sütőpor
-1 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor 

a krémhez

-4 db savanykás alma (pl. idared)
-3 dl tej/növényi tej
-3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-2 tojás sárgája
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 evőkanál rum
-10 dkg porrá őrőlt eritrit 
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-20 dkg vaj/bio margarin 

a tetejére

 -reszelt cukormentes étcsokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük