Répatorta egyszerűen Zelleitündi módra

   

Egyszerű, gyorsan elkészíthető répatorta.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel és a vaníliakivonattal habosra keverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, majd a száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és azokat is hozzáadjuk. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük és azzal is elkeverjük a tojásos masszát. Reszelt citromhéjjal, és narancshéjjal ízesítjük. 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát és 180 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.  Ha kihűlt a tortácskánk, akkor a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet és a habfixálót. Habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a tortánkat. Narancshéjat reszelünk a tetejére és kész.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-15 dkg sárgarépa

-3 tojás

-1 teáskanál vaníliakivonat

-7,5 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-1,5 dl olívaolaj

-1 cs sütőpor

-1 teáskanál őrőlt fahéj

-fél teáskanál gyömbér

-reszelt citromhéj és narancshéj

-késhegynyi reszelt szerecsendió

-csipet só

a tetejére

-2 dl tejszín

-1 cs habfixáló

-1 evőkanál porrá őrőlt eritrit

-reszelt narancshéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük