Egyszerű, gyorsan elkészíthető répatorta.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel és a vaníliakivonattal habosra keverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, majd a száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és azokat is hozzáadjuk. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük és azzal is elkeverjük a tojásos masszát. Reszelt citromhéjjal, és narancshéjjal ízesítjük. 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát és 180 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a tortácskánk, akkor a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet és a habfixálót. Habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a tortánkat. Narancshéjat reszelünk a tetejére és kész.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg sárgarépa
-3 tojás
-1 teáskanál vaníliakivonat
-7,5 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1,5 dl olívaolaj
-1 cs sütőpor
-1 teáskanál őrőlt fahéj
-fél teáskanál gyömbér
-reszelt citromhéj és narancshéj
-késhegynyi reszelt szerecsendió
-csipet só
a tetejére
-2 dl tejszín
-1 cs habfixáló
-1 evőkanál porrá őrőlt eritrit
-reszelt narancshéj