Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással.
Elkészítés módja Először a majonézt készítjük el. A tojássárgához folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat, egy sűrű tojásos krémet kapunk, ami a majonéz. Ezt ízesítjük sóval, borssal, mustárral, citromlével, egy kis nyírfaporcukorral, végül hozzákeverjük a tejfölt is, ezzel kész a házi készítésű majonéz. A bébi spenótot megmossuk, az almákat kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomot negyedeljük. A csirkemellet sózzuk borsozzuk és egy pici olívaolajon készre sütjük. A salátát összeállítjuk, egy tányérra halmozzuk a bébi spenótot, az almákat a lilahagymát és a koktél paradicsomot. Meglocsoljuk a tartármártással, végül a csirkemellet kockákra vágjuk és rászórjuk a saláta tetejére. Bevásárlólista/hozzávalók -1/2 doboz bébi spenót -2 savanykás alma -1/2 lilahagyma -1/2 csirkemellfilé -koktél paradicsom -só, bors -olívaolaj a tartármártáshoz -1 tojás sárgája -3 cl olívaolaj -1 dl tejföl vagy joghurt -1 teáskanál dijoni mustár -só, bors -citromlé -1-2 teáskanál nyírfaporcukor |