Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra

Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással.

Elkészítés módja

Először a majonézt készítjük el. A tojássárgához folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat, egy sűrű tojásos krémet kapunk, ami a majonéz. Ezt ízesítjük sóval, borssal, mustárral, citromlével, egy kis nyírfaporcukorral, végül hozzákeverjük a tejfölt is, ezzel kész a házi készítésű majonéz. A bébi spenótot megmossuk, az almákat kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomot negyedeljük. A csirkemellet sózzuk borsozzuk és egy pici olívaolajon készre sütjük. A salátát összeállítjuk, egy tányérra halmozzuk a bébi spenótot, az almákat a lilahagymát és a koktél paradicsomot. Meglocsoljuk a tartármártással, végül a csirkemellet kockákra vágjuk és rászórjuk a saláta tetejére. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-1/2 doboz bébi spenót
-2 savanykás alma
-1/2 lilahagyma
-1/2 csirkemellfilé
-koktél paradicsom
-só, bors
-olívaolaj a tartármártáshoz
-1 tojás sárgája
-3 cl olívaolaj
-1 dl tejföl vagy joghurt
-1 teáskanál dijoni mustár
-só, bors
-citromlé
-1-2 teáskanál nyírfaporcukor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.