Szilvás lepény Zelleitündi módra

   

Itt a szilva szezon és hozzá egy gyors és egészséges recept.

Elkészítés módja

A vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgát, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzátesszük a sárga masszához. A liszttel elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a rumot, majd az egészet a tésztához adjuk, jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 24X24 cm-es tepsibe öntjük, félbevágott szilvával kirakjuk, majd megszórjuk fahéjjal és eritrittel. 180 C fokon sütjük 40-45 percig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg puha vaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-4 tojás-fél dl rum-szilva ízlés szerint
-10 dkg eritrit 
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 csomag sütőpor
-fahéj és eritrit a szilva tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük