Amerikai fánkok étcsokoládéba mártva Zelleitündi módra

   

Pihe puha fánkok étcsokoládéba mártva, fánksütő tepsiben sütve.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kiolajozzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk az egyik oldalát és megvárjuk míg megdermed a csokoládé rajta.

Kb. 20 darab fánkocska lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-4 evőkanál olvasztott vaj/bio margarin

-2 evőkanál sütőpor

-5 evőkanál eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1,8 dl tej/növényi tej

-2 tojás

-csipet só

a tetejére

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük