Csokis-mogyorós kuglóf Zelleitündi módra

   

A mogyoró és a csokoládé találkozása egy kuglófban.

Elkészítés módja

A puha vajat az eitrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A száraz anyagokat összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. Szép habosra kikeverjük, végül vajazott kuglóf formába öntjük. 170 C fokos sütőben, kb. 60 percig tűpróbáig sütjük.

Az étcsokoládét felolvasztjuk és a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, végül meghintjük a tetejét a pirított durvára vágott mogyoróval.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg vaj

-15 dkg eritrit

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-12 dkg őrőlt mogyorú vagy dió

-5 tojás

-2 evőkanál rum

-1 cs sütőpor

-10 dkg étcsokoládé cseppek 70 %-os

a tetejére

-5 dkg olvasztott étcsokoládé 70 %-os

-5 dkg pirított durvára vágott mogyoró vagy dió

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük