A mogyoró és a csokoládé találkozása egy kuglófban.
Elkészítés módja
A puha vajat az eitrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A száraz anyagokat összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. Szép habosra kikeverjük, végül vajazott kuglóf formába öntjük. 170 C fokos sütőben, kb. 60 percig tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét felolvasztjuk és a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, végül meghintjük a tetejét a pirított durvára vágott mogyoróval.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg vaj
-15 dkg eritrit
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12 dkg őrőlt mogyorú vagy dió
-5 tojás
-2 evőkanál rum
-1 cs sütőpor
-10 dkg étcsokoládé cseppek 70 %-os
a tetejére
-5 dkg olvasztott étcsokoládé 70 %-os
-5 dkg pirított durvára vágott mogyoró vagy dió