Lasagna Zelleitündi módra

   

A lasagnához a bolognai ragut kicsit leegyszerűsítettem, így a zsályás marharagu receptje alapján készítem. Sokkal gyorsabban kész és garantáltan nagyon finom.

Elkészítés módja

Először a paradicsomos ragut készítjük el. Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és hozzáadjuk a darált marhahúst. Jól átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsomlevet és a darabolt paradicsomot is. A friss fűszernövényeket felaprítjuk és belekevrjük a mártásba. Egy kis vízzel felengedjük. Közben elkészítjük a tésztát, addig a ragu ízei is összeérnek. Ha frissen készült tésztából szeretnénk szénhidrátcsökkentetten készíteni, akkor a tojásokat enyhén felverjük, sózzuk majd a lisztkeveréket hozzáadjuk. Síma tésztává gyúrjuk pár perces pihentetéssel. Finom tapintású, puha tésztát kell kapnunk, amit kinyújthatunk nyújtófával, vagy tésztagéppel. Felvágjuk lasagna nagyságú darabokra és ezzel rétegezzük a lasagnát.

A sajtmártáshoz a tejet feltesszük melegedni, közben a 4 evőkanál lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre, majd felhigítjuk apránként a meleg tejjel. Folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Egy hígabb besamell mártást kapunk, amit fűszerezünk sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és a reszelt sajtokkal. 

Az összeállításhoz egy kerámia tálba rétegezzük a hozzávalókat. Az aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a sajtmártással kezdünk. Egy sorban három darab lasagna tésztát rakunk, amire paradicsomos ragut teszünk, majd jöhet a sajtmártás és az újabb lasagna tészta. Ezt addig rétegezzük míg el nem fogy. A tetejére mártás és reszelt parmezán kerül. 180 C fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 doboz lasagne tészta durumlisztből vagy frissen készített tészta Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből

a friss tésztához

-4 egész tojás

-egy nagy csipet só

-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

a sajtmártáshoz

-1 liter tej/növényi tej

-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-10 dkg trappista sajt

-5 dkg parmezán sajt plusz a tetejére

-só, bors

-szerecsendió

a paradicsomos marharaguhoz

-1 fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-50 dkg darált marhahús

-só, bors

-olívaolaj

-5 dl passata vagy friss passzírozott paradicsom

-1 doboz olasz darabolt paradicsom

-friss zsálya, rozmaring, bazsalikom

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük