Amerikai fánkok Zelleitündi módra

   
Az amerikai fánkok, kicsit tömörebbek, de olaj nélkül készülnek fánk sütőformában.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vaj kivételével lágy tésztává gyúrjuk, ha jól kidolgoztuk, akkor a lágy vajat is hozzáadjuk. Egy óra alatt kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk másfél ujjnyi vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd kiszúrjuk a közepét és fánksütőformába helyezzük, amit előzőleg olajjal kikentünk.

12 db fánk lesz belőle. 10 percet pihentetjük, majd 200 C fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, csipet fahéjjal elkevert eritritporba hempergetjük.

Többféle díszítéssel is elkészíthetjük, cukormentes olvasztott étcsokoládéba is márthajuk az egyik felét, majd esetleg kókuszreszelékbe is meghempergethetjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-fél csomag szárított élesztő

-10 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-csipet himalája só 

-1,5-2 dl tej

-5 dkg vaj

-1 tojás

-olaj a forma kikenéséhez

-eritrit por a díszítéshez

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük