Az amerikai fánkok, kicsit tömörebbek, de olaj nélkül készülnek fánk sütőformában. |
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vaj kivételével lágy tésztává gyúrjuk, ha jól kidolgoztuk, akkor a lágy vajat is hozzáadjuk. Egy óra alatt kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk másfél ujjnyi vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd kiszúrjuk a közepét és fánksütőformába helyezzük, amit előzőleg olajjal kikentünk.
12 db fánk lesz belőle. 10 percet pihentetjük, majd 200 C fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, csipet fahéjjal elkevert eritritporba hempergetjük.
Többféle díszítéssel is elkészíthetjük, cukormentes olvasztott étcsokoládéba is márthajuk az egyik felét, majd esetleg kókuszreszelékbe is meghempergethetjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-fél csomag szárított élesztő
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-csipet himalája só
-1,5-2 dl tej
-5 dkg vaj
-1 tojás
-olaj a forma kikenéséhez
-eritrit por a díszítéshez
-őrőlt fahéj