Aszalt áfonyás teljes kiőrlésű francia bagettek Zelleitündi módra

Csodás ropogós héjú, különleges formájú, francia bagettek aszalt áfonyával és magvakkal. 

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót az aszalt áfonyát végül a magvakat. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, majd min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a tésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és háromfelé osztjuk. Hosszúkás bagetteket formázunk a tésztákból, majd egy húsvágó ollóval srégen bevágjuk a bagetteket háromnegyedig kb. 2 centinként legalább négyszer, vagy ötször attól függ milyen hosszúra formáztuk őket. A bevágásokat egyszer jobbra, majd balra kihajtjuk, így kapjuk meg ezt a különleges formát.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percet pihenetjük, egy kis lisztkeverékkel megszórjuk a tetejüket. 200 C fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 190 C fokon még 10-15 percig sütjük. Csodás ropogós különleges bagetteket kapunk, amelyek önmagukban is megállják a helyüket. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék 
-1,5 dkg friss élesztő
-fél teáskanál teáskanál himalája só 
-1 evőkanál olívaolaj
-5 dkg magkeverék pl. lenmag, tökmag, szezámmag stb. keveréke
-5 dkg aszalt áfonya
-1,6 dl langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.