Teljes kiőrlésű pizza Zelleitündi módra

Mennyei ropogós pizza készíthető az űj teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékemből. 🙂

Elkészítés módja

A lisztkeveréket dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, a sóval összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. (Ha igazán finom ropogós héjú pizzát szeretnénk, akkor pihentessük a dagasztott tésztát letakarva minimum 24 órát a hűtőben. Mielőtt fel szeretnénk használni 1 órával előtte vegyük ki a hűtőből és aztán gombócozzuk, formázzuk és nyújtjuk. Az igazi Olasz pizza kizárólag így készül. 2-3 napig is eltartahó így a tészta a hűtőben. Minél tovább áll annál könnyebben nyújtható, kevésbé szakad a végeredmény pedig annál ropogósabb lesz.) Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot feltesszük forrni, pici vizet öntünk hozzá, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Összeforraljuk és kész.

A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk, közben folyamatosan lisztezzük, hogy könnyebb legyen elérni a szép vékony kerek formát. 4-5 db pizza lesz belőle. Megkenjük a paradicsomszósszal, pár darab bazsalikomlevelet rácsípkedünk majd a sonkát és a pepperoni paprikát is rátesszük. 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 8-10 percig isütjük. Kivesszük a sütőből és a mozarella sajtot is rátesszük, majd visszatesszük a sütőbe még 3-4 percre és kész. 

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljeskiőrlésű lisztkeverék 

-4 dl langyos víz

-2-3 teáskanál himalája só 

-3 dkg friss élesztő

-1 evőkanál olívaolaj

a paradicsomszószhoz

-5 dl passatta (Olasz paszírozott paradicsom)

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 marék friss bazsalikomlevél

a feltéthez

-mozzarella 

-sonka

-pepperoni paprika

-pár levél bazsalikom

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.