Teljeskiőrlésű magvas bagettek Zelleitündi módra

Csodás magvas bagettek készültek a teljeskiőrlésű lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a sót. Bármilyen magokkal elkészíthető tetszőlegesen ez a bagett, pl. lenmaggal is vagy magkeverékkel, vagy éppen amit otthon találunk. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát. Min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és kettéosztjuk majd hosszúkás alakúra formázzuk, kissé lelapítjuk, mivel még sokat fog kelni. A bagettek két végét kicsit elvékonyítjuk, így kapja meg ezt a szép formáját. Megszórjuk lisztkeverékkel a tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percet pihenetjük, éles késsel sűrűn bevágjuk a bagetteket még 5 percet pihentetjük és 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 10-15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljeskiőrlésű lisztkeverék 
-2 dkg friss élesztő
-1 teáskanál himalája só 
-2,5 dkg tökmag
-2,5 dkg szezámmag
-2-2,5 dl langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.