Igazi karácsonyi keksz, finom pisztáciával és aszalt meggyel.
Elkészítés módja
A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadjuk egyenként. Belereszeljük a citromhéjat és a vaníliaőrleményt is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a sütőporral a csipet sóval elkeverjük és a tojásos mazzsához adjuk. A pisztáciát durvára vágjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az aszalt meggyeket is. A tészta kicsit ragadós lehet, ezért nehezebben formázható, de ez így van jól. Egy kis lisztkeveréket használhatunk a formázásnál. Két egyenlő rudat formázunk belőle és 190 C fokon sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük 1 cm-es vastagságúra. Majd újra visszetesszük 5-10 percere a sütőbe, de csak 160 C fokon.
Bevásárlólista/hozzávalók
-21 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 ½ kávéskanál sütőpor
-csipet só
-10 dkg natur pisztácia
-10 dkg aszalt meggy
-4 dkg puha vaj
-15 dkg eritritol
-vaníliaőrlemény
-1 citrom reszelt héja
-2 tojás