Aszalt meggyes-pisztáciás cantuccini Zelleitündi módra

   

Igazi karácsonyi keksz, finom pisztáciával és aszalt meggyel.

Elkészítés módja

A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadjuk egyenként. Belereszeljük a citromhéjat és a vaníliaőrleményt is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a sütőporral a csipet sóval elkeverjük és a tojásos mazzsához adjuk. A pisztáciát durvára vágjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az aszalt meggyeket is. A tészta kicsit ragadós lehet, ezért nehezebben formázható, de ez így van jól. Egy kis lisztkeveréket használhatunk a formázásnál. Két egyenlő rudat formázunk belőle és 190 C fokon sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük 1 cm-es vastagságúra. Majd újra visszetesszük 5-10 percere a sütőbe, de csak 160 C fokon.

Bevásárlólista/hozzávalók

-21 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 ½ kávéskanál sütőpor

-csipet só

-10 dkg natur pisztácia

-10 dkg aszalt meggy

-4 dkg puha vaj

-15 dkg eritritol

-vaníliaőrlemény

-1 citrom reszelt héja

-2 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük