Sós-vajas kifli Zelleitündi módra

Mennyei sós-vajas kifli is készülhet Zelei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből. 

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt a himalája sót és annyi langyos tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Alaposan kidolgozzuk, akkor jó a tészta ha már szép símára gyúrtuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.Ha megkelt gyengén átgyúrjuk, gombócot formálva. Kinyújtjuk kör alakúra, majd nyolc cikkre vágjuk. Azokat egyenként feltekerjük a szélesebb felénél, a végét kicsit meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk durva himalája sóval a tetejét, és még 20 percig pihentetjük. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-3/4 evőkanál himalája só
-3 dkg élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-5 dkg vaj
-2-2,5 dl langyos tej
-durva szemű himalája só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.