Mennyei sós-vajas kifli is készülhet Zelei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből.
Elkészítés módja A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt a himalája sót és annyi langyos tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Alaposan kidolgozzuk, akkor jó a tészta ha már szép símára gyúrtuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.Ha megkelt gyengén átgyúrjuk, gombócot formálva. Kinyújtjuk kör alakúra, majd nyolc cikkre vágjuk. Azokat egyenként feltekerjük a szélesebb felénél, a végét kicsit meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk durva himalája sóval a tetejét, és még 20 percig pihentetjük. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -3/4 evőkanál himalája só -3 dkg élesztő -1 teáskanál fruktóz -5 dkg vaj -2-2,5 dl langyos tej -durva szemű himalája só |